"Реал" (Мадрид) и "Челси" потвърдиха късно снощи трансфера на белгийския вратар Тибо Куртоа. Стражът, който получи отличието "Златната ръкавица" за страж № 1 на Световното в Русия, вече ще пази на Кралския клуб.

Договорът е за шест години. Трансферната цена не е обявена официално. Според британските медии тя е около 35 милиона паунда (39 млн. евро). Като част от сделката хърватският национал и халф Матео Ковачич ще играе един сезон под наем в "Челси".

Така "Реал" (Мадрид) си осигури една от големите трансферни цели през това лято. Кейлор Навас, който през последните години пазеше на "белите", явно ще е резерва на Куртоа.

"Няма да напусна Мадрид, по-скоро бих умрял", смело заяви Навас пред в. "Марка" и още повече спечели сърцата на "мадридистите".

Часове по-рано "Челси" си осигури заместник на Куртоа - това е 23-годишният баск Кепа Арисабалага. Контрактът с него е за 7 години, а трансферната сума към "Атлетик" (Билбао) е рекордна за вратар - 80 милиона евро.

Арисабалага е резерва на Давид де Хеа в националния отбор на Испания, като вече има един мач за "Ла Роха".

Тази вечер затваря трансферният прозорец в Англия. Клубовете на Острова могат да правят входящи трансфери само до 19 часа наше време. До края на август само ще могат да продават футболисти.