Преди дни полицията на щата Ню Мексико, САЩ, освободи 11 деца на възраст от 1 до 15 години от лагер, където са държани при нечовешки условия. Открити бяха и останките на починало дете.

Сега става ясно, че непълнолетните са били подготвяни за извършители на масови убийства в училища на територията на Съединените щати. Това разкриват съдебни документи, цитирани от американската телевизия Ен Би Си.

Двама мъже и три жени, открити в лагера заедно с децата, бяха арестувани.

Един от тях е Сирадж Уахадж, заподозрян за отвличането на своя четиригодишен син, който живеел в щата Джорджия с майка си и втория си баща. Лагерът е открит от властите в Ню Мексико именно по време на разследването за отвичане.

Сирадж Уахадж е заподозрян в отвличането на сина си, който е намерен мъртъв в лагера.

Починалото дете е синът на Уахадж, стана ясно по-късно.

Според прокуратурата 39-годишният мъж е откарал детето в построен от него лагер в Ню Мексико, където го е обучавал да стреля с пушка, за да използва тези умения, участвайки в масови убийства из учебните заведения в страната, пише в документите, цитирани от Ен Би Си. Останалите деца също са били обучавани да използват оръжия.

Една от трите арестувани жени - Хюра Уахай - влиза в съдебната зала.

Двамата мъже и трите жени, вероятно майки на някои от децата, са открити "в най-лошите условия и мизерия, каквито съм виждал", посочи служител на реда.

Всички заподозрени са арестувани и обвинени в малтретиране на деца. Смъртта на четиригодишния син на Уахадж все още се разследва, затова засега няма обвинения по случая.

Децата са открити "в най-лошите условия и мизерия, каквито съм виждал", посочи служител на реда.

Преди три дни Франс прес информира, че при операцията в селцето Амалия, Ню Мексико, на 3 август Уахадж и друг мъж на име Лукас Мортен били открити заедно с жените и децата в "тясна каравана, вкопана в земята, покрита с найлон, без вода, канализация и ток". Всички приличали на "бежанци от третия свят", нямали храна, нито прясна вода, били боси, немити и облечени само с мръсни парцали.

Мъжете били въоръжени с щурмова пушка АР-15 и четири пистолета.