Нещо любопитно се случва в последните часове. Запалянко на "Манчестър Юнайтед" направи акаунт в популярната в САЩ и Западна Европа платформа GoFundMe за набиране на средства за изгонването на Жозе Моуриньо от клуба.

Нарича се "Моуриньо аут", а целта е да бъдат събрани... 12 милиона паунда. На толкова, поне според британски издания като "Дейли Мейл", възлиза неустойката за предсрочно прекратяване на договора на португалеца, който неотдавна бе удължен до юни 2020 г.

GoFundMe се използва за всякакви начинания - от благотворителни и благородни инициативи до такива, при които някой търси пари за личен празник, като например юбилей, дипломиране, годишнина и т.н.

Жозе Моуриньо напоследък не се чувства "в кожата си" начело на един от най-популярните отбори в света. От началото на лятната подготовка, в която "Юнайтед" търпи предимно поражения, той не е спрял да се оплаква пред медиите - от липса на трансфери, от дългите ваканции на националите след Световното, заради закъснението на Антони Марсиал, който напусна лагера в Америка за раждането на второто му дете...

Жозе обяви, че дал списък с 5 имена за трансфери на изпълнителния директор Ед Удуърд и се надявал на привличането на поне едно или две от тях. Ако това не станело, "Юнайтед" нямало да е конкурентен за титлата във Висшата лига. Часове преди затваряне на пазара в Англия нови на "Олд Трафорд" няма. На последната си пресконференция преди утрешния мач с "Лестър" на старта на сезона Моу заяви, че не очаква положителна развръзка.

Според британската преса мрънкането на Специалния не се харесва на футболистите в тима. А както е видно и на феновете. В последните дни се появиха информации, че заради обтегнатите си отношения с треньора звездата Пол Погба заявил, че иска да се махне в посока "Барселона".

Още в края на миналия месец букмейкърски компании започнаха да приемат залози, че Жозе ще бъде уволнен още до Коледа. В момента средният коефициент е 5/1. Оттам и тръгнаха спекулациите за неустойката му. Като се има предвид кой е агентът му - най-могъщата фигура в този бизнес, Жорже Мендеш, нищо чудно наистина да е 12 милиона паунда.