С човек по-малко ЦСКА-София отстъпи с 1:2 пред "Копенхаген" в първия мач от третата предварителна фаза на турнира Лига Европа пред около 20 хиляди зрители на стадион "Васил Левски".

"Червените" поведоха с хубав гол на Мауридес в 15-ата минута. В края на полувремето, в което българският тим доминираше, крилата му бяха подрязани. До голяма степен си ги подряза сам.

Първо Едвин Джеси бе заменен заради получена преди това контузия. В 41-ата Божидар Чорбаджийски удари с ръка в лицето Н'Дойе при въздушен двубой. Съдията Барт Вертентен от Белгия вдигна направо червен картон на защитника.

В 64-ата Денис Вавро изравни със страхотен гол с далечен шут, при който топката порази горния ляв ъгъл на вратата. Десетина минути по-късно Кирил Десподов направи дузпа и Кенан Кодро фиксира 2:1.

Реваншът е идната седмица. Тимът и феновете на ЦСКА-София дълго ще си задават въпроса какво ли би станало, ако Чорбаджийски не беше изгонен. "Копенхаген" е по-опитният и по-класен тим, но до почивката "червените" играха много добре.

Факт е, че проблемите за треньора Нестор Ел Маестро започнаха далеч преди мача. Той не можеше да разчита на наказаните Николай Бодуров и Кристиян Малинов, а вчера на последната тренировка до двубоя контузия получи левият бранител Жеферсон.

Бразилецът бе заменен от 20-годишния Ангел Лясков, който въпреки неопитността си игра добре и направи успешен дебют в Европа.

ЦСКА-София започна отлично - по вкуса на треньора Нестор Ел Маестро с бърз преход от защита в атака, където тимът много удачно използваше скоростта на Джеси и най-вече на Десподов, който майсторски изработи попадението на Мауридес и още няколко пъти изтормози гостите.

След 1:0 "Васил Левски" пощуря. Играта на ЦСКА-София вървеше, тимът създаде още няколко добри ситуации. В тези минути се видя, че "Копенхаген" е уязвим в отбрана. Датският тим също застрашаваше вратата на своя опонент.

Даме Н'Дойе удари напречната греда с бомбен шут. "Копенхаген" повече владееше топката, ЦСКА-София разчиташе на контри. Така се стигна до ситуацията с изгонването на Чорбаджийски.

Малко преди края на полувремето Кодро бе близо до изравняване, но не уцели отблизо рамката с глава.

След почивката българският тим се прибра дълбоко в половината си, а "Копенхаген" от минута на минута все повече свиваше обръч около Черниаускас. С "бомбата" на Вавро гостите не само изравниха, а и получиха психологическо предимство.

Домакините видими отпаднаха и физически, дори не се опитваха да атакуват и да си подават топката. След дузпата на Кодро мачът само се доиграваше. Тук пролича, че "червените" са още далеч от класата, с която биха могли да играят в групите на Лига Европа. Което е напълно нормално.

Все пак ЦСКА-София има макар и минимални шансове за реванша. В игра ще се завърнат Бодуров и Малинов, а най-вероятно и Жеферсон, а Чорбаджийски няма да липсва.