Лидерът в сянка Ахмед Доган и номиналният ръководител на ДПС Лютви Местан бяха номинирани за депутати в Смолян. Преди ден неуспелият шеф на ДАНС Делян Пеевски получи номинация в пловдивския квартал "Столипиново".

25 номинации бяха излъчени от областния съвет на ДПС-Смолян за кандидат народни представители за 43-то Народно събрание. Това се случи днес на заседание на областната структура, което се проведе в Рудозем, съобщи радио "Дарик". 

С десет номинации, включително и от областния съвет, са предложени Ахмед Доган, Лютви Местан и секретарят на Централното оперативно бюро на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Съгласно указанията областният съвет на ДПС не подрежда листата, а дава становище за нейната конфигурация. Всички номинирани са подредени по азбучен ред и са изпратени в Централния предизборен щаб на ДПС, където съвместно с Областния предизборен щаб на нарочно заседание подреждат листата, както по имена, така и по общини”, коментира областният председател на ДПС Салих Аршински.

„Останалите имена от гледна точка на коректност и спазване на демократичността на процедурите на този етап няма да се коментират”, добави Аршински.

Очаква се до края на месеца листата с кандидат-депутатите от Смолянско да бъде утвърдена.