Лидерката на БСП Корнелия Нинова е умилена от непрекъснатите хвалби от страна на премиера Бойко Борисов, написа тя в личния си профил във Фейсбук.

Министър-председателят се изказа положително за решението на Нинова да поиска общинарят на БСП в Бургас Бенчо Бенчев да напусне всички постове. 

"Много ми се иска да му върна комплимента. Лято е, може да разменим по две-три мили думи. Опитвам се, но не ми се получава. Ще го почакам още няколко дни", каза още Нинова.

И отбеляза, че е редно премиерът пък да поеме отговорността да освободи други - "шефа на митницата, която е дала на същия този Бенчев и на Митьо Очите да ги охраняват. Или на шефа на клона на НОИ в Бургас, който също опрял до услугите на Бенчев и “Очите”. Или попита общинските съветници от ГЕРБ - защо гласуваха Бенчев за заместник-председател на Общинския съвет."

Тя разкритикува и коментари на други ГЕРБ-ери за това как Митьо Очите е "един легален бизнесмен", както и кмета на Бургас от ГЕРБ Димитър Николов, "той си знае защо".

"И малко му "завиждам” на Борисов - Бенчев не спря да го хвали и да му вика, че е мъжкар, а за мен една добра дума не намери и само ме хули", шеговите се оплаква Нинова.

Лидерката на столетницата отбелязва още, че не е лошо премиерът да мине не само през Варна, а и през Бургас, защото е лято, "и замириса на море, концесии и още нещо........."