Новият сезон във Висшата лига на Англия започна с победа за "Манчестър Юнайтед" срещу "Лестър" - 2:1 на "Олд Трафорд" в откриващия двубой от първия кръг.

Пол Погба откри още в третата минута от дузпа, Люк Шоу удвои в 83-тата, а Джейми Варди намали в добавеното време.

Любопитно е, че Погба не само че започна като титуляр, а и носеше капитанската лента. А той тренира със съотборниците си едва от понеделник, след като имаше дълга ваканция от края на Световното. И предвид малкото време с реална подготовка, французинът игра добре.

В последните дни на Острова много се изговори и изписа, че халфът искал да напусне "Юнайтед" в посока "Барселона", тъй като е в конфликт с треньора Жозе Моуриньо.

За "червените дяволи" дебютира новото попълнение Фред, но пролича, че на бразилеца е нужно време за адаптация.

"Манчестър Юнайтед" започна отлично, после отстъпи инициативата. Мадисън можеше да изравни в 28-ата минута, но Давид де Хеа спаси. Домакините имаха силни минути и в началото на втората част. Като смени влязоха и други герои от Световното, трениращи от няколки дни - Ромелу Лукаку и Маруан Фелайни, както и Джейми Варди за "лисиците".

В 83-тата Люк Шоу удвои с майсторско изпълнение, а голът му е под №1 за защитника във Висшата лига. Малко преди края Варди намали, но за повече нямаше време.

Останалите мачове от първия кръг са в събота и неделя, когато "Арсенал" приема шампиона "Манчестър Сити".