Кръстовището между бул. „Васил Левски“ и бул. „Цар Освободител“ при Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще бъде затворено днес и утре - 11 и 12 август. Строителите ще преасфалтират цялостно пътния участък и ще сложат нова маркировка.

От Столична община поеха ангажимент реконструкцията да бъде завършена за 48 часа, като за целта ще се работи денонощно и обещаха да не се създават неудобства на близко разположените жилищни сгради.

"Тази нощ, на 10 срещу 11 август, в 00.00 ч затваряме за цялостен ремонт кръстовището при Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. За събота и неделя, 11 и 12 август, движението ще бъде спряно за фрезоване, преасфалтиране и нова пътна маркировка - написа в профиа си във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Плановете ни са рано сутринта на 13 август, понеделник, движението да е възстановено. Веднага след това започваме ремонт на бул. „Васил Левски“ от университета до паметника на Васил Левски. Планираме ремонт на пътните платна и на тротоарите от страна на Националната художествена академия."