Рафаел Надал спечели турнира "Роджърс къп" от серията "Мастърс 1000" в Торонто след победа с 6:2, 7:6(4) срещу 20-годишния грък Стефанос Циципас на финала. Това е титла №80 за Рафа и 50-а на ниво "Голям шлем" и "Мастърс".

Така испанецът и на теория си осигури отсега участие на финалите на АTP в Лондон през ноември. Малко след награждаването Надал обяви, че ще пропусне започващия днес турнир в Синсинати, САЩ (отново от "Мастърс 1000"), където можеше да срещне защитаващия титлата Григор Димитров. Матадора поясни, че се чувства много уморен и лично се е извинил на организаторите.

А надпреварата в канадския град ще се запомни и с постижението на Циципас. Той елиминира последователно четирима тенисисти от топ 10 и на своите 19 г. (20 навърши вчера) стана най-младият състезател с такова постижение в ATP тура.

Гъркът се справи с Доминик Тийм, Новак Джокович, Александър Зверев и Кевин Андерсън, отстранил Григор.

Сега следва Синсинати, след което тенис керванът ще се отправи към Ню Йорк за US Open. Преди това Григор очаква във втория кръг в щата Охайо победителя от срещата Дамир Джумхур - Михаил Зверев. При успех може да се изправи срещу Новак Джокович.