На 32 години (почти 33) Уейн Руни не е престарял за футбол, но на всички е ясно, че е далеч от най-добрите си дни и най-големите клубове и първенства. Рекордьорът по голове за Англия и "Манчестър Юнайтед" отскоро е в американската Мейджър лига, където облича екипа на "Ди Си Юнайтед" от Вашингтон.

След като приключи с "Манчестър Юнайтед" през миналата година, имаше неуспешен сезон в "Евертън", а вече се бе отказал от националния тим на родината си.

Нощес (наше време) обаче Руни показа, че още има хъс (така прословут за него) и майстроство да прави неща, за които да се говори дълго. В двубоя на "Ди Си" срещу "Орландо Сити" в столицата Уейн се наслади на своя голям миг.

"Юнайтед" отчаяно гонеше трети гол при 2:2. Течеше 6-ата минута на добавеното време (6 мин), когато след корнер пред вратата на "Орландо", гостите тръгнаха на контра и техен футболист оставаше сам на празна врата, тъй като и стражът на домакините се бе включил в атака. Руни спринтира от полето на съперника, догони го, направи смел шпагат, отне топката и тръгна с нея.

След няколко крачки бившият капитан на Англия видя непокрития си съотборник Лусиано Акоста и отправи дълъг диагонален пас. Топката кацна на главата на аржентинеца, който се възползва от неориентиран защитник и от лоша намеса на вратаря и вкара за 3:2. Стадионът избухна.

"Столичани" се радваха дълго - благодарение на най-вече на големия футболен характер на Уейн Руни.

"Ди Си Юнайтед" е последен от 20 мача и 11 отбора в Източната конференция.