Кола се вряза в огражденията около британския парламент в Лондон, съобщи Би Би Си. Британската полиция разглежда инцидента като терористичен акт.

Шофьорът, мъж над двадесет години, е арестуван по обвинения в тероризъм, предадоха световните агенции.

Антитерористичният отдел на лондонската полиция пое разследването на инцидента пред британския парламент тази сутрин, съобщи по-рано Скотланд ярд в Туитър. Тогава лондонската полиция направи уговорката, че се въздържа от окончателни оценки, преди да бъдат изяснени всички обстоятелства.

Полицаи насочват оръжията си срещу шофьора на колата. Той е арестуван.

Мъжът ударил със своя лек автомобил, сив "Форд Фиеста", колоездачи и пешеходци, преди да се забие с колата в огражденията около сградата на британския парламент в центъра на столицата Лондон. Той е бил сам в колата. При претърсването на автомобила засега не са открити оръжия.

От спешна помощ съобщиха, че при инцидента са били ранени и откарани в болница двама души, предаде Ройтерс. Смята се, че състоянието им не е сериозно.
Британският премиер Тереза Мей каза, че в мислите си е с пострадалите при инцидента, предаде Ройтерс, като се позова на нейно изявление.

На мястото на инцидента са пристигнали десетки полицейски автомобили.

Околните улици в центъра на Лондон бяха отцепени.

Според свидетели, цитирани от Би Би Си, шофьорът се е движел право към загражденията и не се е опитал да завие или да намали скоростта.

На мястото на инцидента са пристигнали десетки полицейски коли, се разбира от видеото, качено в туитър от кореспондента на Euronews Винсънт Макавини. На мястото има и линейки и пожарна.

 

 

През последните години Великобритания стана мишена на няколко смъртоносни терористични атаки, една от които край парламента.