Големите клубове държат на имиджа си и на спазването на правилата. Независимо как се казва даден играч и колко е важен за отбора. А днес вече нищо не остава скрито.

Във всички тези неща се увери Мохамед Салах. В събота привечер той е заснет с мобилен телефон как шофира мерцедеса си и в същото време използва мобилния си телефон, за да чати. Това става на връщане от стадион "Анфийлд", където "Ливърпул" стартира отлично сезона с 4:0 над "Уест Хем", а Салах вкара първия гол.

 

 

Видеото се появи в социалните мрежи още в неделя. На следващия ден египтянинът отива на тренировка и разбира, че собственият му клуб го "докладвал" на местната полиция. И двете страни потвърдиха това. С Мо е проведен разговор, но той няма да дава изявления по случая, както и клубът, заяви говорител на "червените" в официално съобщение.

Във Великобритания е забранено да се използва телефон по време на шофиране - това се отнася също при спряно положение на автомобила и в движение в трафик, какъвто е случаят.

Санкцията в закона предвижда наказателни точки и 200 паунда глоба.

Според британските медии "лоша услуга" на идола си са направили фенове на "Ливърпул", които са го разпознали и заснели в трафика.