Марио Манджукич, една от големите фигури в тима на световните вицешампиони от Хърватия, обяви оттеглянето си от националния отбор. Таранът вкара победния гол на полуфинала с Англия за 2:1, разписа се и на финала за 2:4.

Марио написа обръщение в социалните мрежи.

 

A post shared by Mario Mandžukić MM 17 (@mariomandzukic_official) on

"Ние изживяхме мечтата си, записахме историческо постижение и се влюбихме в нашите фенове", пише Манджу, като благодари на запалянковците и съотборниците си.

Марио Манджукич нашумя и с това, че по време на Мондиала в Русия на няколко пъти плати бирата за своите съграждани, гледали двубоите на площада в центъра на пограничния с Босна и Херцетовина град Славонски брод.

Централният нападател на "Ювентус" е на 32 г. В 89 мача за "ватрените" има 33 гола и 9 асистенции. Единствено Давор Шукер е пред него със своите 45 попадения. За първи път е повикан за първия тим на родината през 2007 г., когато селекционер е Славен Билич. Преди това Манджу играе за юношеските и младежкия национални отбори.

Изявява се на Световните първенства в Бразилия и Русия, в които е записал общо осем мача и пет гола. Един от мълчаливците в тима на Хърватия, обикновено скромен, не обича интервютата и публичните изяви.