Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов сравни отношението на "пропагандната машина на властта" към другия съпредседател на коалицията Христо Иванов с отношението, което съществуваше към бившия премиер Иван Костов. Пред бТВ Атанасов коментира статия във в. "Труд", според която Иванов е отговорен за срива в Търговския регистър, защото като правосъден министър е оставил изградения резервен център неработещ.

"Виждам вече, че пропагандната машина на властта си е намерила новия дежурен виновик. Навремето беше Костов. За всяко нещо Костов е виновен", каза Атанасов.

Той припомни, че регистърът не работи от една седмица и това означава срив в търговския оборот на държавата. Атанасов изтъкна, че са публикувани данни за фирмите, които отговарят за регистъра, и "там мирише на ГЕРБ отвсякъде".

Проблемите с Търговския регистър идват от поддръжката в момента, показва проверка на Клуб Z и нямат връзка със свършеното или несвършеното преди три години, когато Иванов бе министър на правосъдието. Самият Иванов заяви, че ще съди в. "Труд" заради тази публикация. Ето какво написа той във фейсбук:

"И, разбира се, виновният за срива на ТР съм аз. Над 2,5 години след оставката си и след три други лица на поста вината за лошата текуща поддръжка на сървърите е моя:))). Готвим право на отговор и съдебно дело, което ще спечелим с удоволствие.

През годините “Труп” е лял безброй лъжи и манипулации по мой адрес, но рядко клеветите са били толкова очевидни и непохватни. Явно, “Калоян Стоев” е в отпуск и на Петьо-младши му се е наложило да се оправя сам. Явно е трябвало да се действа под пара. Знам защо: задват се реални стрес-тестове и много корпулентни тела са пред истерия. Вече почват да капят гнили ябълки. Та, тази мърлящина може единствено да ме радва."