"Лудогорец" и ЦСКА-София заминаха преди обед за реваншите от третия предварителен кръг на турнира Лига Европа утре. След 1:0 в Разград "орлите" гостуват на "Зрински" (Мостар) от 21 часа наше време. Двубоят е в Широки брег.

По-рано - от 19:30 ч, ЦСКА-София се изправя срещу "Копенхаген", който спечели с 2:1 миналата седмица в София.

Двата тима почти се засякоха на летище "София", полетът на "червените" бе с малко по-ранен час.

Треньорът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро не може да разчита на контузените Жоржиньо, Жеферсон и Рафаел Енрике, Божидар Чорбаджийски е наказан, но се завръщат Николай Бодуров и Кристиян Малинов, а вероятно и получилия травма в първата среща Едвин Джеси. Той замина за Дания, както и възстановеният Станислав Манолев.

"Нямаме какво да губим. Все още имаме шансове и дано се възползваме от тях, каза Нестор Ел Маестро пред журналисти. - По някаква причина футболистите вярват, че ще елиминираме "Копенхаген" повече от мен. Това е хубаво. Трябва да играем с емоция, но не бива да е прекалена. Чорбаджийски не биваше да бъде гонен в първия мач, но все пак фактът, че сме допуснали четири червени картона в пет мача говори, че това не е нормално. Причината не е само в съдиите. Не вярвам, че "Копенхаген" ще подцени реванша. Това е опитен отбор с добър и опитен треньор."

ЦСКА-София организира гледане на мача на голяма видеостена на ст. "Българска армия". Тя ще бъде поставена пред сектор "А". Входът е свободен.

Късно снощи стана ясно, че съперникът на "Лудогорец" - "Зрински", има нов треньор. Всъщност завърнал се - бившият национал на Югославия Блаж Слишкович. Той зае мястото на уволнения Анте Мише. Слишкович бе наставник на "Зрински" през миналия сезон.

Единствената липса на основен играч в "Лудогорец" е на халфа Лукас Саша.

"Отиваме, за да спечелим, нашата цел винаги е да играем атакуващо, заяви на столичната аерогара треньорът на "орлите" Пауло Аутуори. - Голът преднина не ни успокоява. Сега не мисля за неделния мач с ЦСКА-София, а само за този в четвъртък. Всичко по реда си. Треньорската смяна в "Зрински"? Такъв е животът. Трябва да сме нащрек, защото при смяна винаги има импулс."

Бразилецът отказа да отговори на въпрос дали се притеснява за своя пост, ако "Лудогорец" отпадне и от Лига Европа, след като бе елиминиран от Шампионската лига.