БЗНС с лидер Николай Ненчев оповести специална декларация по повод лидера на "Атака" Волен Сидеров. В декларацията се казва, че Сидеров е обществено неприемлива фигура с компрометиран политически морал, символ на двоен стандарт, продажност и преориентация според конюнктурата. Според декларацията Сидеров е пряко отговорен за срива в Търговския регистър, но вместо да си носи отговорността той се опитва да отклони общественото внимание от себе си.

Ето пълния текст на декларацията:

"Волен Сидеров е обществено неприемлива фигура с компрометиран политически морал. Символ на двоен стандарт, продажност и преориентация според конюнктурата. Той, явно подчинен на зависимости, бива инструктиран и държан да обслужва корпоративни и чужди на националните интереси политики.

Неведнъж сме виждали как, след като се кланя на господаря си в Кремъл и открито призовава за излизане на България от НАТО и ЕС, този лицемер отива да изхарчи рублите си за скъп парижки лукс.

За всички е ясно, че Сидеров е държан на къса политическа каишка, която се поема от различни кукловоди – наши и чужди.

На обществото омръзна да гледа как безнаказано Волен Сидеров заиграва с крайни националистически, религиозни или фашизоидни тези, за да осигури личното си благополучие.

БЗНС припомня, че със стратегическата си подкрепа за кабинета Орешарски, Сидеров осигуряваше властта на мафията. Подигравателно, но и знаково беше наречен "златния пръст на властта".

Продажничеството му беше наградено и с финансиране на лична политическа телевизия, докато независимите медии оцеляваха трудно във финансовата криза.

Не сме забравили всички скандали, свързани с агресивното поведение на Сидеров. И сега отново в момент, в който държава е разтресена от срива на Търговския регистър, Сидеров, вместо да отговаря за назначения от него шеф на отговорната агенция, използва артистичната си агресия в Бургас, за да отклони вниманието в друга посока. Скандалът му е опит да прикрие отговорността си

БЗНС пита: Докога ще поверяваме упражняването на държавната воля в ръцете на един износен популист, крепящ се единствено на инструкциите и вероятното финансиране на Кремъл? Докога този човек ще назначава кадри във висшата държавна администрация, след като буди масово обществено неодобрение?

Докога Волен Сидеров ще определя дневния ред в държавата ни?"