Трансфер на капитана на "Берое" и национал Мартин Райнов в "Левски" няма да има, обяви старозагорският клуб в официално съобщение на сайта си.

През миналата седмица "Дарик радио" обяви, че халфът почти сигурно ще премине на "Герена". Днес обаче стана ясно, че до сделка няма да се стигне, тъй като футболистът е взел решение да остане в "Берое".

Ето какво се казва в изявлението на "зелено-белите":

"Във връзка с дирижираните информации в спортните медии относно евентуален трансфер на капитана на „Берое“ Мартин Райнов в „Левски“ и с цел предотвратяване на всякакви нови спекулации по темата, ръководството на старозагорския клуб информира футболната общественост и най-вече своите фенове, че действително „Левски“ прояви интерес към играча, но Райнов предпочете да остане футболист на „зелените“.

Ние благодарим на Райнов за решението и се надяваме, че като капитан на този отбор ще помогне за постигане на нашите цели.  Знаем, че заедно ще бъдем по-силни. Тук е мястото да съобщим на нашите фенове, че ръководството на „Берое“ не желае да се разделя с никой от ключовите играчи в отбора.

Като капитан на „Берое“ Райнов смята, че взе правилното решение, с което да остане лидер на отбора и ще даде всичко от себе си на терена в предстоящите битки."

"Левски" ще опита да привлече поне 2-3-ма играчи до есента. За това е помолил новият старрши треньор Славиша Стоянович. Пред раздяла със "сините" е Жорди Гомес и се търси негов заместник в средата на терена. "Левски" също така има нужда от нападател.