Лидерът на БЗНС Николай Ненчев "реагира вместо" вицепремиера Валери Симеонов с нападки. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред Клуб Z. 

Той поиска право на отговор, след като днес БЗНС излезе с декларация по негов адрес, според която Сидеров е "обществено неприемлива фигура с компрометиран политически морал" и трябва да отговаря за срива на Търговския регистър, тъй като настоящата директорка Зорница Даскалова е негово назначение.

В тези нападки Сидеров видя подкрепа за вицепремиера Валери Симеонов от страна на Ненчев и другите десни формации - "ДСБ на Атанасов и другите разклонения на костовистите". Според него те са си общували с лидера на НФСБ за възможно съвместно явяване на следващите избори.

Сидеров заяви вчера, без да назовава Симеонов, че вицепремиерът е корумпиран, опъва политически чадър над бизнеса на братя Диневи, подлага на терор определени фирми от туристическия бранш с цел бизнесът им да бъде завзет от "други олигарси", и оказва натиск над институции със заплаха за уволнения. Пред Клуб Z потвърди, че е говорил именно за него. И отбеляза, че очаква сега и Радан Кънев и Атанас Атанасов да защитят Симеонов, което разкривало "задкулисието".

Ето и пълното изявление на Волен Сидеров:

"Използвам правото на отговор, тъй като се появи една фамозна декларация от лидер на несъществуваща партия, който в момента е подсъдим и трябва според мен до края на живота си да пише показания. Като министър на отбраната беше замесен в много скандални схеми. По негова вина според много военни специалисти загинаха български военнослужещи. Едно от обвиненията му е за това, че не е осигурил безопасността на Военно-въздушните ни сили.. Ненчев е човекът, който заявяваше, че ще ни пази Турция и нямаме нужда от собствени въздушни сили.. Другото му обвинение е за поръчки, с които обикновено се правят далавери - за дрехи, за екипировка, за други подобни неща.

Такъв човек да излиза с морални позиции, да менторства, за мен е върхът на перверзията, но тъй като ме споменава и ми е посветил един цял пасквил, трябва да кажа няколко думи.

Първото, което се сещам е, че г-н Ненчев реагира вместо Валери Симеонов. те да не са заедно в някакъв клуб, дали е Зет, Хикс, Игрек, не знам.

Аз в последните си изявления визирам неправомерни проверки по морето, злоупотреби с власт от страна на вицепремиера, изведнъж отговаря Ненчев.

Това потвърждава моите съмнения, че Валери Симеонов като лидер на НФСБ има контакт с партии, които са против това правителство.

Имам предвид тази формация на г-н Ненчев, която е виртуална всъщност, заедно с ДСБ на Атанасов и другите разклонения на костовистите. Чувам, че си общували със Симеонов, търсели го. Както казва народът, де се чука, де се пука - Ненчев скача и матросовски защитава Симеонов.

Но може би показва кой с кого ще се явява на избори. По този въпрос има колебания напоследък. Питат ме - ще излизате ли заедно на избори, аз казвам не знам - Валери Симеонов не казва. Чувам информации, че го търсят такива партии като тази на Ненчев, Радан Кънев, Атанасов. Той самият трябва да си каже ясно с кого ще отива на избори. Това е негов проблем.

По повод декларацията - адвокатите ще се занимават с неправомерността във всички тези нападки.

Ненчев казва още, че директорката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова е мое назначение - това изобщо не е вярно, въобще не я познавам тази жена. Не е мое назначение изобщо.

Но най-забавното за мен в случая е, че се издават задкулисните връзки. Всеки момент очаквам Атанасов и Кънев също да се обадят в защита на Симеонов и да ме нападнат като лошия, който клати държавата. Най-смешното е, че Ненчев е в опозиция, но се е загрижил за аправителството и клатенето му.

Ако някой клати правителството, това са действия като тези на вицепремиера, които създават недоволство сред хората и поставят едни черни точки в действията на правителството.

Ще продължа да искам от правителството да прави това, за което е избрано от народа - повишаване на доходите, повече полиция в населените места, концесиите, за които отговаря Симеонов, да се положат сериозни мерки за демографията. Тези дни излязоха статистики, ние сме най-зле в Европа, той отговаря и за демографията. Нека си концентрира усилията там и да предложи действия, ако не може, ще намерим друг вицепремиер, който може.

На г-н Ненчев в заключение ще му препоръчам - тук питах едни познати от женски пол и те му препоръчаха да избере един друг цвят за косата."