Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от серията "Мастърс 1000" в Синсинати, САЩ, след 2:0 (7:6(5), 7:5) срещу Миша Зверев (Германия). В следващия рунд Гришо, който защитава титлата в щата Охайо, излиза срещу Новак Джокович.

Двубоят със Зверев се забави с часове заради дъжд. А след дъжда шампионът от 2017-а започна лошо и допусна пробив още в първия гейм. Така по-големият брат от тенис фамилията Звереви поведе с 2:0 и 3:1. 

Постепенно българинът стабилизира играта си и намали непредизвиканите грешки, характерни за него през целия двубой. В шестия гейм той върна брейка от петата възможност и изравни.

Димитров влезе в успешна серия, но Зверев на свой ред отвърна и двамата стигнаха до тайбрек. Първата ни ракета дръпна с 4:1, Миша изравни, но в крайна сметка Григор запази нервите си и реализира първия сетбол.

Втората част вървеше гейм за гейм. При 3:3 хасковлията имаше две точки за пробив, но руснакът с германски паспорт се измъкна. Това обаче не се случи при 5:5, когато Гришо стигна до пробив.

Последва леко колебание на своя начален удар, но Димитров все пак успя да спечели чисто. С Джокович играха съвсем наскоро - на турнира в "Куинс клъб" преди "Уимбълдън" и Ноле грабна успеха с 2:0. След това той триумфира на "Уимбълдън". Димитров го е побеждавал само веднъж (баланс 1:7).

Бившият №1 в света преодоля Адриан Манарино (Франция) с 4:6, 6:2, 6:1.