"Лудогорец" е на последния плейоф преди груповата фаза на Лига Европа след 1:1 като гост на босненския "Зрински" (Мостар) в третия предварителен кръг на турнира.

Общият резултат е 2:1 за "орлите", които спечелиха с 1:0 преди седмица в Разград. Реваншът се игра в Широки брег при отлична футболна атмосфера, осигурена от публиката на домакините.

Клаудиу Кешеру с помощта на рикошет вкара доста важен гол в 24-ата минута, напрактика предрешил всичко, тъй като "Лудогорец" е явно по-класният отбор. Изравняването дойде в добавеното време след грешка на вратаря Хорхе Броун при изритване на топката.

Съперник на плейофа е грузинският "Торпедо" (Кутаиси), преминал през албанския "Кукеси" (5:2 и 0:2). В "Торпедо" играе юношата на "Ботев" (Пловдив) Лазар Марин. 

"Лудогорец" е краен победител срещу "Зрински", но отново не убеди, че е значително по-силен по всички параграфи - бюджет, организация, отбор, единици, опит в турнирите...

Българският първенец има проблеми със създаването и реализирането на голови положения. Така стана и днес. Клаудиу Кешеру направи пропуски, както и Вандерсон преди и след почивката.

В края на срещата "Лудогорец" видимо "заспа" и беше наказан. Все пак тимът от Разград може за втора поредна година да стигне до групите на Лига Европа. Първо обаче предстои мач с ЦСКА-София в неделя на "Лудогорец арена" от 21 часа.

Срещата е по-важна за шампиона, който изостава вече с пет точки.

След реванша в Широки брег треньорът Пауло Аутуори бе видимо афектиран и за първи път откакто е в България даде воля на нерви в тв интервю. Пред "Диема спорт" бразилецът критикува отбора си. Той заяви, че не е доволен от резултата и играта и че "Лудогорец" трябва да се научи да уважава съперниците си и да цени и малките победи.

Той визира липсата на хъс след 1:0 и изгубената концентрация. Изтъкна, че след изненадващото поражение от "Локомотив" (Пловдив) е поздравил футболистите си, тъй като са играли както е искал и са създали доста ситуации. В Босна обаче не е било така - в нищо.