Маскирани мъже са направили опит да проникнат в къщата край Варна на бившия заместник-министър на туризма Бранимир Ботев. 

Това разказа самият Ботев в сутрешния блок на бТВ. За зам.-министъра обаче това не е опит за грабеж, а за сплашване. А поводът: остро интервю от изминалите дни, в което посочва, че настоящата министърка на туризма Николина Ангелкова предоставя бранша в ръцете на мутрите.

Инцидентът станал снощи около 22 ч. В къщата му, близо до резиденцията на властта "Евксиноград", са опитали да нахлуят няколко души с качулки, маски, ръкавици и шапки. По случайност един от синовете му ги забелязал и се развикал. Единият от маскираните вече бил преодолял оградата. В същото време кола минавала по улицата, осветила мъжете с фаровете и това явно ги е притеснило. Върнали се и се качили в кола, която ги чакала, разказа Ботев.

"За мен децата, близките, домът ми са свещени. Аз нямам охрана от НСО, никога не съм имал такава и не мисля, че трябва. Не може да има охрана от НСО на 7 милиона българи. Това е безумие в XXI век", заяви бившият заместник-министър на туризма в кабинета "Орешарски", който бе на поста за кратко и при служебното правителство на Близнашки, и при Бойко Борисов.

"Това е опит за демонстративно сплашване. Не може да бъде обир - в 22 ч. вечерта маскирани обирджии... Преди няколко дни дадох остро интервю, в което посочих, че начинът, по който се управлява туризмът от Ангелкова и хората около нея, представя тази индустрия в ръцете на мутрите. Пряко свързано е с интервюто, защото получих след това определени съвети...", допълни той.

По думите на полицаите, с които е разговарял, крадците идват призори и по малките часове на нощта, а не в 22 ч.

В отговор на твърденията на Ботев от Министерството на туризма излязоха с кратко съобщение от името на Ангелкова, в което тя заявява, че ще го даде на съд за клевета. Уронвал не само нейния престиж, но и този на ръководеното от нея ведомство.

"Не искам да мисля, че това е част от сценарий", загатва  Ангелкова.