Ad Config - Website header

 

Article_top

Ако сте си мислели, че Google спира да проследява местоположението ви, когато изключите опцията "история на местоположението" (Location History) от настройките на акаунта си, грешите. Както много други хора.

Компанията продължава да ви проследява, когато отворите Google Maps, когато получавате ъпдейти на прогнозата за времето и при обикновено търсене на информация в който и да е браузър.

Причината вероятно да мислите, че спирането на проследяването на местоположението ви е толкова лесно, не е у вас. Разследване на Асошиейтед прес разкри, че Google ви подвежда да мислите така.

Доскоро при справка на страницата на гугъл се казваше, че "местата, които посещавате, повече не се съхраняват" в паметта на акаунта, ако изключите запазването на историята на местоположенията. Всъщност компанията продължава да запазва тази информация, просто вие не я виждате.

Асошиейтед прес провежда експеримента си съвместно с учени от "Принстън". Новинарската агенция успява да проследи домашния адрес и всички дейности на изследователя Гънс Ейкър, който споделя с журналистите Google Web & App activity.

Впоследствие компанията промени тази информация. В момента се указва, че дори ако потребителят е изключил споменатата функция, то "някои данни за местоположението могат да се съхранят при използването на други услуги като "търсене" и "карти".

"Обновихме обясненията за историята на местоположението, за да ги направим по-разбираеми и по-ясни", цитира Асошиейтед прес официалното съобщение на компанията.

Как наистина да изключите проследяването?

За да изключите наистина проследяването на местоположението ви, трябва да поразровите из настройките на вашия профил в Google.

Когато сте влезли в профила си, от менюто горе вдясно трябва да влезете в настройките през Google Account (профил в Google). След това влезте в настройките Personal Info & Privacy ("лични данни и поверителност"), изберете Go to My Activity ("отиди в моята дейност") и от менюто вляво отидете в Activity Controls ("контрол на активността"). Там ще откриете настройките Web & App Activity ("дейност в мрежата и приложението"), които можете да изключите, за да не проследява Google дейността ви.

Пре смартфони с операционна система Android настройките Web & App Activity можете да намерите в менюто Data & personalization ("данни и персонализиране").

 

Ако сте си мислели, че Google спира да проследява местоположението ви, когато изключите опцията "история на местоположението" (Location History) от настройките на акаунта си, грешите. Както много други хора.

Компанията продължава да ви проследява, когато отворите Google Maps, когато получавате ъпдейти на прогнозата за времето и при обикновено търсене на информация в който и да е браузър.

Причината вероятно да мислите, че спирането на проследяването на местоположението ви е толкова лесно, не е у вас. Разследване на Асошиейтед прес разкри, че Google ви подвежда да мислите така.

Доскоро при справка на страницата на гугъл се казваше, че "местата, които посещавате, повече не се съхраняват" в паметта на акаунта, ако изключите запазването на историята на местоположенията. Всъщност компанията продължава да запазва тази информация, просто вие не я виждате.

Асошиейтед прес провежда експеримента си съвместно с учени от "Принстън". Новинарската агенция успява да проследи домашния адрес и всички дейности на изследователя Гънс Ейкър, който споделя с журналистите Google Web & App activity.

Впоследствие компанията промени тази информация. В момента се указва, че дори ако потребителят е изключил споменатата функция, то "някои данни за местоположението могат да се съхранят при използването на други услуги като "търсене" и "карти".

"Обновихме обясненията за историята на местоположението, за да ги направим по-разбираеми и по-ясни", цитира Асошиейтед прес официалното съобщение на компанията.

Как наистина да изключите проследяването?

За да изключите наистина проследяването на местоположението ви, трябва да поразровите из настройките на вашия профил в Google.

Когато сте влезли в профила си, от менюто горе вдясно трябва да влезете в настройките през Google Account (профил в Google). След това влезте в настройките Personal Info & Privacy ("лични данни и поверителност"), изберете Go to My Activity ("отиди в моята дейност") и от менюто вляво отидете в Activity Controls ("контрол на активността"). Там ще откриете настройките Web & App Activity ("дейност в мрежата и приложението"), които можете да изключите, за да не проследява Google дейността ви.

Пре смартфони с операционна система Android настройките Web & App Activity можете да намерите в менюто Data & personalization ("данни и персонализиране").

Коментари

Голям праз

Аз си държа всичко включено. Гугъл не са Путин. Компанията действа в интерес на клиента, защото ежедневното постигане на тази цел е условие и те да печелят.

Най

Следвайте ни

 
 

Още по темата

Още от категорията