Сайтът на Министерството на правосъдието... изчезна тази сутрин, но малко сред 14,20 ч бе възстановен. 

Това се случва само дни след скандала със срива на Търговския регистър. Агенцията по вписванията, към която е регистърът, е на подчнинение именно на правосъдното министерство.

В петък сутринта интернет страницата на институцията даваше грешка. На екрана се изписваше съобщение, че сайтът не е достъпен, както и че възможните причини за това са прекъсване на интернет връзката към сървъра, на който е домейнът, липса на достъп до сървърите или ограничен такъв от администраторите. 

"Сайтът ще бъде достъпен след 13 ч. днес", съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието пред Клуб Z. Причините страницата да не се отваря са технически, допълниха оттам.

Това се случи - малко по-късно от обявеното. Преди това за кратко някои браузъри даваха съобщение, че влизането в сайта на министерството е опасно заради проблем в конфигурацията му и предупреждаваха за рискове за информацията на потребителите, ако все пак решат да посетят страницата. 

Интернет делата на институциите не вървят от 10 август - миналия петък, когато беше затрит целият Търговски регистър. Първоначално обяснението бе, че причината е техническа и ще бъде разрешена до 8 часа. След това се оказа, че властите проверяват хакерска атака, а накрая - че причините наистина са технически, но функционалността на регистъра все още не е възстановена. От миналия петък до днес достъпни съответно от 15 и 16 август са само услугите справки за актуално състояние и справки за физически лица и фирми. Процесите по вписвания обаче са блокирани. Днес бе пусната и още една от функциите на регистъра.