Парти центърът "Какао бийч", който вицепремиерът Валери Симеонов успя да затвори след две години закани, отново отваря. Но вече спазвайки закона. "Нежна е нощта!", възкликна по повода Симеонов.

"Какаовият плаж", както Симеонов държи да нарича прословутата дискотека в курорта "Слънчев бряг", бе принудително затворена на 10 август заради системни нарушения на забраната за шум на открито след 23 ч и отказ да изпълнява предписанията на властите. На 16-и август обаче, след като собствениците са успели да докажат на Регионалната здравна инспекция (РЗИ), че са се поправили, заповедта от миналия петък е била отменена. Те обаче вече ще трябва да се грижат за това всички гости на клуба да бъдат прибрани в закритата част точно в 22:30 ч. 

Това става ясно от съобщение на Административния съд в Бургас, с което магистратите оставят без разглеждане жалбата на собственика на клуба - "Тетрис адвъртайзинг" ООД. А го оставят без разглеждане, защото от "Тетрис" този път са решили да покажат, че могат да се съобразят с предписанията и даже са успели да го докажат. Което на практика отменя основанието за обжалването им.

На 14 август по искане на собствениците на "Какао" е извършена допълнителна проверка от служители на РЗИ-Бургас. Било е установено, че в изпълнение на наложеното му ограничение заведението не извършва каквато и да е дейност. И не само - приведено е от "открит" в "закрит" тип. Източната стена вече е затворена плътно, а от управителя е било разпоредено обслужването на клиенти в откритата част да бъде преустановявано в 22:30 часа, съответно - обезшумителните панели на източната стена да се поставят най-късно в 23:00 часа.

При нови нарушения обаче на "Какао бийч" ще бъдат наложени нови принудителни административни мерки, се уточнява в съобщението на съда.

Малко след обявяването на новината Валери Симеонов не се сдържа и я коментира чрез профила си във фейсбук, изразявайки "нежност" и удовлетворение:

"С триумфална победа за държавата приключи сагата "Какаов плаж" и "Хедон" (другото затворено на 10 август заведение, в къмпинг "Каваци", б.р.)!

По повод на прекомерния медиен и политически интерес към тези чисто формални административни действия за спазване на законността, информирам заинтересованите и техните покровители, че нарушителите изпълниха законовите предписания на здравните органи и издадоха фирмени заповеди за прекратяване на озвучаването след 23:00 ч. на открити площи.

Още веднъж беше демонстрирано, че законите в България са за всички и когато бъдат прилагани компетентно и последователно, резултатът е неизбежен. 
И нощта става време за почивка! 

"Нежна е нощта"!