Григор Димитров отпадна на турнира от "Мастърс 1000" в Синсинати, САЩ - той не успя да защити титлата и точките си (1000) от миналата година и в понеделник ще отстъпи най-малко две позиции в световната ранглиста - точно преди US Open. Сега е пети (напрактика седми, а при още една победа на Джокович ще е осми).

Гришо загуби доиграването срещу Новак Джокович - 6:2, 3:6, 4:6. Миналата нощ (наше време) двубоят бе прекъснат и отложен за днес при 2:1 в третия сет за сърбина.

При завръщането на двамата на корта Ноле беше непоклатим и не даде много шансове на своя съперник. Димитров получи само една точка за пробив - при 3:4, но не успя да направи брейк.

Още тази вечер бившият №1 в света излиза срещу Милош Раонич на четвъртфинал. За първата ни ракета предстои Откритото първенство на САЩ - от 27 август.

Аут от турнира в щата Охайо е и финалистът от 2017 г. Ник Кириос (Австралия). Той бе сразен от Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) - 6:7(4), 7:6(6), 6:2 в атрактивен сблъсък. На четвъртфинала Делпо ще играе с Давид Гофен (Белгия).