Защитата на титлата на "Ювентус" в Серия А започна с драматичен успех срещу "Киево" във Верона - 3:2. Победният гол падна в добавеното време, а двубоят предложи два обрата.

Кристиано Роналдо игра цял мач и не успя да се разпише, като направи няколко пропуска. Личи, че му трябва време за сработване в новия отбор. Също така позицията му терена може да бъде преразгледана. Днес той действаше като централен нападател, пост, на който рядко играеше в "Реал".

Началотго бе изцяло за шампиона, който можеше да води с 2-3 гола до средата на първото полувреме. Сами Кедира откри още в третата минута, малко след това топката мина на сантиметри от рамката в аут при техничен удар на Кристиано.

При първата си по-опасна акция домакините изравниха - Степински реализира красиво с глава в 38-ата минута. В 53-тата "Киево" получи дузпа за нарушение срещу звездата на тима Eмануеле Джакерини (бивш "ювентинец") и той направи обрата пълен.

Шок за "Ювентус", който се оказа в ролята на догонващ. Последваха няколко възможности за Роналдо, при които наистина пролича, че той още не са намира в най-добрата си форма и това е нормално.

В 75-ата завърналият се при "бианконерите" Леонардо Бонучи изравни след центриране от корнер. Малко след това Юве вкара трети гол, дело на Марио Манджукич. Първоначално бе зачетен гол, тъй като системата на голлинията показа, че топката е преминала с около педя.

След това обаче съдията отмени решението си, като присъди фаул в атака на Роналдо срещу вратаря на домакините Сорентино. Имаше използване на VAR, тъй като стражът удари главата си.

Все пак малко по-късно Федерико Бернардески донесе трите точки на "Ювентус".