Немецът Ролф Бухголц - рекордьор по пиърсинг по лицето и тялото си, не бе допуснат в Дубай, където се канеше да участва в шоу в нощен клуб. 53-годишния Бухголц бе спрян на аерогарата и без обяснения изгонен от страната - с първия самолет за Истанбул. Оттам той се добрал до Дюселдорф, кълнейки се във всички обеци на света, че повече никога няма да се върне в Обединените арабски емирства. Багажът му обаче, състоящ се предимно от игли, куки, вериги и други подобни железа, все още е някъде в Дубай..

Служителите на летището и полицията отказали да коментират случката с изгонването на Ролф и не издали защо на германския гражданин е отказано да пресече границата. Самият Бухголц написа в Twitter, че явно са го взели за черен магьосник. Предполагал, че най-вероятно арабите са се стреснали най-вече от рогата му. А медиите коментират, че понякога прокламираният космополитизъм и либералност в Дубай се сблъскват челно с консервативните ислямски ценности.

Притежателят на съмнителната титла "най-надупчения мъж в света" трябваше да представи свое шоу в нощния клуб Cirque Le Soir. Представлението му се състои предимно от висене на месарски куки, закачени за собствената му кожа. Администрацията на заведението обещала на посетителите, че ще направи всичко възможно да помогне на звездата да влезе в страната, но усилията им се увенчали с неуспех.

Мъжът попадна в Книгата на рекордите "Гинес" през 2012 г. с 453 дупки по фасона си. Той носи 94 предмета в устните, 25 - във веждите, 8 - в носа, около 50 по цялото тяло и 278 - на различни места по слабините си. За всеки случай си е имплантирал и въпросните две малки, но многозначителни рогца, уточнява БиБиСи. Специалисти пък предполагат, че причината Ролф да прибегне към радикална промяна на външността си, е най-обикновена криза на средната възраст.

Притежателят на неимоверното количество пиърсинг и татуировки обаче е рекордьор само сред мъжката половина от земното население, уточнява сайтът Peoples. Абсолютният рекорд се държи от г-жа Илейн Дейвидсън, по чието тяло са разпределени относително хармонично 7 000 украшения.