Италианската актриса Азия Ардженто, която е една от водещите фигури в движението #МеToo и която бе сред първите, обвинили продуцента Харви Уайнстийн в изнасилване, е насилила малолетен и му е платила да мълчи, разкрива "Холивуд рипортър".

Ардженто е платила на невръстния актьор Джими Бенет 380 000 долара. Той твърдял, че Азия е извършила над него сексуална атака в хотелска стая в Калифорния през 2013 г., пише в. "Ню Йорк таймс", който се позовава на документи. В тях адвокатите на Бенет описват срещата му с Ардженто в хотелската стая като "сексуална агресия", която е травмирала младия мъж и е застрашила психическото му здраве. По онова време Бенет бил на 17 години и 2 месеца, а Ардженто била на 37 години. В щата Калифорния трябва да си навършил 18 години, за да се смята, че си дал съгласие за сексуална връзка.

Бенет имал желание да съди Ардженто за изплащане на обезщетение от 3,5 милиона долара. Неговите защитници пратили съобщение до адвоката Ричърд Хофстетър през ноември м. г., в което го уведомявали за намеренията си да съдят Ардженто. Хофстетър е адвокатът на прочутия шеф готвач Антъни Бурдейн, който по онова време живееше с Азия Ардженто. Бурдейн се самоуби в началото на юни тази година.

Накрая се стигнало до споразумение за изплащането на 380 000 долара. Засега Азия Ардженто и адвокатите й не са коментирали информацията.

В документите, които притежава "Ню Йорк таймс", се описва как Бенет пристигнал на 10 май 2013 година в хотел "Риц-Карлтон" в Марина дел Рей. Той бил заедно със свой роднина. В хотела имал среща с Азия и когато се срещнали, тя помолила роднината да ги остави насаме. Двамата били сами в стаята на Ардженто, която му дала да пие алкохол. След това започнала да го целува и да прави орален секс с него. Накрая имало и сексуално сношение между двамата.

Азия поискала да си направят снимки. Фотосите, които са на двамата полуголи в леглото, както и един пост в инстаграм, са прикачени към документите със заплахата за съд.

През далечната 2004 година Азия Ардженто и Бенет са играли заедно във филм. По онова време Джими Бенет е бил на 7 годинки и е играл син на Азия. По ирония на съдбата неговият герой бил изнасилен от приятеля на майка му във филма.