Първата дама на САЩ Мелания Тръмп отправи предупреждение за - по думите й, деструктивната сила на социалните медии вчера - същия ден, когато нейният съпруг, президентът Доналд Тръмп, използва Туитър, за да атакува Джон Бренън, наричайки го "най-лошия директор на ЦРУ в историята на страната", пише днес британският в. "Гардиън".

На откриването на конференция в щата Мериленд, посветена на кибертормоза, Мелания Тръмп заяви:

"Нека си го кажем: повечето деца са по-наясно с ползите и капаните на социалните медии, отколкото някои възрастни, но ние трябва да направим всичко възможно да им осигурим информация и средства, за да си изградят полезни и безопасни навици в интернет".

И добави:

"В днешното глобално общество социалните медии са неизбежна част от ежедневието на децата ни. Те могат да бъдат използвани по множество полезни начини, но могат също да са разрушителни и вредни, когато се ползват неправилно".

Мелания се изказа на фона на нестихващите нападки на американския президент в Туитър срещу хората, които смята за врагове. Той написа, например, че специалният прокурор в разследването на руска намеса в изборите Робърт Мълър е "опозорен и дискредитиран".

Синът на Доналд и Мелания - малкият Барън, бе с тях през почивните дни в имението Бедминстър.

Първата дама на САЩ не спомена пряко президента и агресивността, с която той използва Туитър, за да хока противниците си и да ги нарича с какви ли не имена, посочва вестникът.

Днес стана ясно, че първата дама на САЩ Мелания Тръмп планира първата си голяма самостоятелна изява в чужбина - обиколка из Африка през октомври, предаде Асошиейтед прес.

Тя съобщи в декларация, че ще се запознае лично и на място с проблемите на децата в Африка и ще ръководи американска кампания за подобряване на живота им.

Това ще бъде първото й пътуване в Африка, където тя ще отиде без президента Доналд Тръмп, остро критикуван в началото на годината за думите му, че някои африкански страни били "мръсна дупка".

Точните дати на пътуването и държавите, които Мелания Тръмп ще посети в Африка през октомври, все още не са обявени, добавя БТА.