Столичани събират подписи срещу присъствието "на проститутки, травестити и хамали" по булевард "Христо Ботев". Те се оплакват, че от години са подложени на тормоз и шумотевица денем и нощем, съобщи БНР.

От инициативен комитет "Спокойствие и сигурност за "Красно село" настояват да бъдат премахнати незаконните товаро-разтоварни дейности и хамалите от централния столичен булевард. А заедно с тях трябва да си заминат и проституиращите.

Общинският съветник от БСП Николай Николов събира подписи:

"От 20 години търпим очевидно беззаконие - и на хамалите, и на проституиращите травестити. Гражданите са притеснени и повече няма да търпят това беззаконие в центъра на София".

Владимир Христов, живеещ в района, споделя пред БНР:

"Да, живея в района и ми е дошло до гуша от досадното присъствие на хамалите и още по-гнусното присъствие на травеститите, които по всякакъв начин притесняват живущите и преминаващите хора. Напълно подкрепям подписката."

Събраните подписи ще бъдат внесени на първата сесия на Столичния общински съвет (СОС) на 13 септември.

"Пряко, ребром ще зададем въпросите на г-жа Фандъкова. Защо в продължение на 20 години, тя от 10 години е кмет, не може да се справи с този проблем. Скандално е на 30 метра от СДВР да има проституция", констатира Николов.

Според общинския съветник от групата на социалистите този проблем може да бъде решен. Той очаква 1000-2000 подписа.

Булевард "Христо Ботев" обаче не е единственият в центъра, по който в малките часове могат да се видят проституиращи. Така е и на бул. "Мария Луиза", а вече проститутки може да се видят и на бул. "Акад. Иван Гешов" малко преди кръстовището с бул. "България". Освен на Околовръстния път, където по традиция се навъртат.