Треньорът на "Кариана" (село Ерден) Атанас Джамбазки е наказан от дисциплинарната комисия на БФС една година да не изпълнява функции като треньор. 49-годишният Джамбазки, водил в миналото клубове като "Славия" и "Локомотив" (София), удари в главата страничния съдия Георги Великов в мача от Втора професионална лига срещу "Струмска слава" (Радомир), завършил 2:1 за гостите.

Тимът от Радомир стигна до успеха след пряк свободен удар в 90-ата минута, като нарушението бе на границата на наказателното поле - встрани от вратата. Секунди по-късно Джамбазки нахлу на терена и се насочи към главния рефер Ивайло Ненков. Великов застана на пътя му и получи два юмрука, преди наставникът да бъде укротен от футболисти и изведен от охранители.

Джамбазки също така е глобен с 1500 лева.

ЦСКА-София е санкциониран с общо 4000 лв. - по 1000 лв. заради нецензурни скандирания на агитката в мача с "Лудогорец" и хвърлени предмети по терена, а също така с 2000 лв. заради "увреждане на материална база". Комисията задължава клуба да възстанови щетите на "Лудогорец арена".

"Орлите" също са глобени с 1000 лв. заради "обидни и нецензурни скандирания" от публиката им. Козмин Моци не е наказан заради радостта си пред сектора за гости. След края на срещата съдията Никола Йорданов обясняваше на защитника, че ще опише в доклада си проявата му.