Най-богатият човек в най-богатата страна на света - Бил Гейтс - не се поколеба да приеме предизвикателството, отправено му от колегата му по богатство и гениалност Марк Зукърбърг. Той се заля с ледена вода пред камера и така се включи достойно в благотворителната инициатива #ALSIceBucketChallenge, привличаща вниманието на обществото към "болестта на Лу Гериг".

Напомняме, че преди няколко дни Зукърбърг публикува в своя Facebook (във всякакъв смисъл на думата "свой") видео, в което се залива с ведро ледена вода, след което отправя покана към Бил Гейтс да стори същото. И Бил го стори:

Както се вижда от клипа, шефът на Microsoft не подвежда обществеността. Нещо повече - той толкова насериозно е взел задачата, че медиите веднага отбелязаха: "Бил Гейтс изведе #ALSIceBucketChallenge на ново ниво!"

Вместо просто да вземе кофа с вода и да си я изсипе на главата, както правеха досега всички включени в инициативата, той начерта лично и построи (вярваме, че сам) цяла "душова" система, с помощта на която ефектно се изкъпа. След това предаде щафетата на шефа на Tesla Motors Илона Маск, куратора на фонда TED Крис Андерсън и телевизионния водещ Райън Сикрест.