Президентът на "Байерн" (Мюнхен) Ули Хьонес отправи поредна атака към Месут Йозил. Халфът напусна националния отбор на Германия с пространно писмо, в което се оплака от расизъм, неуважително отношение и т.н.

Хьонес от дълго време има на мушката си халфа на "Арсенал" и не пропуска да го "захапе". Станалото през последните месеци покрай посещението на Йозил при Реджеп Ердоган, представянето му на световното и полемичното оттегляне наляха още вода в мелницата на Хьонес, който лежа година и половина в затвора заради укриване на данъци. Излезе през януари 2016-а.

"Не ни беше спестен целият театър, заяви Хьонес пред "Скай спортс Германия". - Йозил трябваше да бъде принуден да направи изявление. Но най-голямата грешка е, че това бе оставено без обяснение. Наблюдавам го от много години. Йозил е добър маркетингов продукт, чийто имидж е много по-добър, отколкото е той самият като футболист. Ако Йоахим Льов беше пътувал по-често до Лондон, за да го наблюдава на живо, определено не би го викал в националния отбор по спортни причини. Цяло чудо е, че сега той е капитан на "Арсенал".

Йозил беше заменен в последния мач на "топчиите" срещу "Челси". Това стана при 2:2, а тимът му загуби с 2:3 в края на срещата. "Арсенал" има две загуби от началото на сезона.

След краха на мондиала босът на "Байерн" обяви, че Месут не е печелил единоборство като халф от 2014 г. насам.