МВР преустановява гратисния период за налагане на глоби на водачи, без валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, съобщиха от пресцентъра на силовото ведомство.

Министерството даде петдневен толеранс на водачите с „Гражданска отговорност” във фалиралата компания „Олимпик”, като през това време те трябваше да сключат нови полици с други застрахователи. Предварително обаче не беше споменато колко време ще продължи "бонусът".

"Съгласно Закона за движение по пътищата при подобни нарушения се налагат принудителни административни мерки – вземане на книжка и спиране на колата от движение до представянето на документ за платена застраховка", напомнят от ведомството.

Граждани протестираха срещу изненадалото ги отнемане на лиценза на „Олимпик”, което направи 200 000 коли нередовни насред туристическия сезон и точно след рязко поскъпване на гражданската отговорност при останалите играчи на пазара. Според недоволните надзорът не е реагирал навреме и сега държавата трябва да поеме отговорност за останалите без застраховка.