Девън Дейвис е бивша порнозвезда и още по-бивша моделка...

Тя обаче занимава медиите в последните дни, след като бе открита на 17 август починала на едва 39-годишна възраст. Според различни медии тя е изчезнала поне седмица преди това.

Причината за смъртта на бившия модел все още не е обявена официално, но тя е страдала от зависимост към различни субстанции в продължение на дълги години.

Някогашната красавица се омъжва през 2004 г. за певеца, а двамата имат и 2 деца Пайрът и Зепелин (Джонатан преди това има едно, б.р.).

Според всички информации Девън е водила 20 години борба с пристарстеността си към опиатите. Изреждат се зашеметяващи комбинации, включващи кокаин, азотен оксид (райски газ) и болкоуспокояващото Norco - подобно на фентанил плюс "синтетичния морфин" U-47700, известен и като веществото, което уби Принс.

На всичкото отгоре новината за смъртта й излиза в деня, в който Джонатан Дейвис издейства ограничителна заповед - дамата не трябва да се приближава към децата си, защото е склонна към насилие.

Според TMZ още през 2016 г. вокалистът депозира молба за развод, но двамата така и не узаконяват формално раздялата си.

Въпреки всичко обаче фронтменът на Korn публикува повече от затрогващо изявление след смъртта на съпругата си, с която са били отчуждени от дълго време насам. Джонатан нарича Девън „една прекрасна съпруга, чудесна майка и невероятен приятел“, като казва, че е страдала от „едно много сериозно ментално заболяване“.

Ето и цялото му изявление, публикувано от Z Rock:

„През последното десетилетие моята съпруга беше много, много болна. Тя страдаше от много сериозно ментално заболяване и нейната пристрастеност към наркотични вещества беше страничен ефект. Обичах я с ЦЯЛОТО си същество. Когато тя беше себе си, тя беше една прекрасна съпруга, чудесна майка и невероятен приятел. Девън имаше едно голямо сърце и тя никога не би наранила нарочно децата си или човек, когото обича. Тя беше невероятно раздаваща се, обичаща и забавна. Беше пълна с любов и радост и би дала всичко, за да сподели това с хората около нея.

Опитвах се да скрия случващото се толкова дълго, за да опитам да я предпазя, но заради трагедията, която се случи с моето семейство, чувствам, че сега е времето да споделя истината с вас. Тя е причината аз да се застъпвам толкова много за тези, които имат проблеми с менталното здраве. Искам нейната история да вдъхнови хората да потърсят помощ и да не се страхуват или крият от тяхното заболяване.

Ако познавате някого с подобно заболяване, проявете състрадание и емпатия и знайте, че тези хора не са лоши, те страдат. Искам това, което казвам да вдъхнови промяна. Искам законът в Калифорния да се промени така, че да помага на хора като мен да помагат на тези, които са в нужда.

Как може някой, който е болен, да осъзнае, че има нужда от помощ?

Тя не беше достатъчно добре, за да осъзнае колко болна беше всъщност и аз не можех да й помогна да получи тази помощ, от която се нуждаеше всъщност. Това не трябва да се случва на други майки, на никого.

Бих дал всичко, за да имам възможността да мога да я прегърна отново. Бих дал всичко моите деца да получат майка си обратно. Сега изпитвам облекчение да знам, че тя най-накрая се освободи от своето заболяване, че най-сетне е в мир.

Девън, обичам те, любима. Никога няма да обичам някого така, както обичах теб и никога няма да превъзмогна загубата ти. Обещавам, че ще направя всичко по силите си да отгледам нашите прекрасни момчета по правилния начин, да ги науча да имат добрите ценности, които ти искаше за тях толкова силно, да разруша този цикъл на насилие, който и двамата сме преживели като деца. Ще направя всичко, което мога, за да сбъдна мечтите ти за бъдещето в твоя памет.

Татуировката на твоя гръб, стихотворението, което написах за теб, когато започнахме да излизаме заедно, казва на немски – „Дори в смъртта, аз ще съм до теб любов моя“. Кълна се, че един ден ще съм до теб, когато моето време на Земята свърши. Обичам те, Luber“.