"Лудогорец" победи с 1:0 като гост "Торпедо" (Кутаиси) в първи мач от плейофа за групите на Лига Европа. Вандерсон вкара единствения гол в 45-ата минута.

"Орлите" можеха да решат всичко още в Тбилиси. Пропуски, най-вече през второто полувреме, направиха Марселиньо, Клаудио Кешеру, Върджил Мисиджан...

Срещата се игра пред около 5000 зрители на стадион "Михаил Месхи" в грузинската столица. Реваншът е идната седмица в Разград. Цял мач за "Торпедо" игра българският защитник Лазар Марин, който е юноша на "Ботев" (Пловдив).

Началото на двубоя за последния български представител в евротурнирите можеше да е кошмарно. Домакините вкараха гол още в първата минута, който не бе зачетен заради засада. Топката мина под плонжа на вратаря Хорхе Броун.

Последваха няколко атаки на "орлите", завършили с удари, при които топката профуча край рамката. Мачът вървеше равностойно. В тези минути не личеше, че "Лудогорец" е доста по-добрият отбор - като опит, селекция, амбиции и т.н. 

В 45-ата Вандерсон отлично комбинира с Марселиньо и порази мрежата с удар отблизо. Малко след почивката Долидзе едва не изравни - той прехвърли вратаря, но и рамката след грешка на Натанаел.

Това бе и най-опасната атака на "Торпедо" през втората част. Нататък "зелените" поеха контрола. 2:0 висеше на косъм, но последователно Марселиньо, Клаудиу Кешеру, Вандерсон, Мисиджан и отново Кешеру се разминаха с попадение, което в огромна степен щеше да им осигури още днес европейски футбол поне до Коледа.

Въпреки това е ясно, че класата е на страната на "Лудогорец", не се вижда как тимът може да загуби с повече от един гол пасив срещу този противник на свой терен. И най-вероятно отново ще играе в групите на Лига Европа.