Руският интернет се смее от вчера на десетки мемета с концептуалния електромобил на "Калашников".

Компанията представи концепция на електрическа кола, сглобена върху каросерия на ИЖ-21252 "Комби" от 1972 г. Суперколата на бъдещето ще бъде с мощност 220 kW, ще изминава с едно зареждане 350 км и ще вдига от 0 до 100 за 6 секунди. Какъв е точно двигателят не съобщават, но батерията е специална.

Прототипът...

Разбира се, руската компания не пропусна да отбележи, че ако влезе в производство, такъв автомобил би се конкурирал с Tesla на Илон Мъск. И на хартия е така, но руската самоирония да се поупражнява по темата. Същевременно не пропуснаха и шеговито да заядат Мъск, който - въпреки славата си, постоянно има проблеми с производството на електромобила.

И създадох серията "Как тебе такое, Илон Маск?", или в груб превод - "Как е при теб, Илоне?". 

Шегата подхванаха и медиите, съобщавайки новината - през Лента.ру, Лентач, руското Дойче Веле и руското Би Би Си, никой не пропусна да съобщи новината и да попита: "Как е, Илоне?"

 

Ето го вдъхновението на "Тесла", пише руснак в туитър.
Не може кола на бъдещето да не е съобразена с традициите на православния шофьор...
"Батерията на електрическия суперкар се захранва с революционен инвертор с габарити 50 х 50 х 100 см и маса 50 кг, позволяващ мощност до 1.2 МВт полезно натоварване..." - обясняват от "Калашников", но хората си я представят другояче.
Някои се надяват на футуристичен модел и на любимата "Лада".
Мъск е на път да се предаде срещу смазващата конкуренция от Русия.