Ако новината за съветския супер електромобил, от който Илон Мъск изгуби съня си, ви се вижда шантава, намигнете снизходително. Лято е!

И точно както в един скеч за героя Култура Ми Янко той си слагаше новини в буркани за зимата, така е и при нас - журналята...

Събития няма. Институциите почиват (то не че някой вече разбира с какво се занимават през другото време), няма парламент, няма съд, какво ни остава освен да подкараме супер електромобила, сглобяван от... "Калашников", който прилича ужасно много на ИЖ. Направо не е мръднал като аеродинамика и ергономичност - два гаранта, че или ще засича, или няма да пали.

Но не затова ни беше думата. Конкуренцията е люта, колегите си дават зор за намиране на новини. С най-добри чувства подбрахме кратки подпури от тях - забележете - извадени само в един ден, петък, преди последния уикенд! Въобще не претендираме за представителност на извадката.

Започваме с единствения и неповторим феномен на медийния пазар - "Вяра нюз", който отдавна е отнесъл сърцата ни в посока Кюстендил.

Дано тая женица не е толкова пияна, че да намери пътя към Районния съд - по принцип там се занимават с такива заглавия...

Но в сферата на по-лекото и ефирно си струва горното заглавие. Както казват добрите стари редактори: "Пренесе ме там!" При това дописка не ти е нужна...

Облаци надвисват обаче над инспектор Мариян Бончев (който и да е той), научаваме от това. Поклон пред намирането на собствен ъгъл към общонационалния проблем с "Гражданската отговорност".

Докато сме в "дълбокото" на националната сигурност, да отбележим с усмивка и бомбашока, разкрит от колегите от "Хасковска Марица":

Ами те и другите стават... честно казано.

И за да не решите, че се закачаме само с по-малките или че глупости в сушата не се публикуват и на най-"високо" национално ниво, ето няколко доказателства:

Нова тв... Колеги... Да си го кажем честно: WTF is Мона??!?!? И как голямата сцена ще понесе отсъствието й? И колко време десетки хиляди почитатели ще оцелеят изобщо в този културен вакуум - къде ти - културна антиматерия! (Да са й живи и здрави домашните и всичко да мине по вода). 

бТВ залага на исконните родни ценности - например прословутото... хм (следва напрегнато прокашляне - бележка на сценариста) българско трудолюбие.

И сред най-тежките - не само дълги! Ако не ви се вярва, отидете пред 45-те гишета с/без лелки на Централна жп гара, в общината или в хипермаркета...

Между другото, сякаш за нас е създаден вицът, че за касиерки от супермаркети в ада имало заделено специално отделение: от 15 казана винаги врят само 2. Знаехте ли го?

Съществен принос дават най-тежките и държавни БНТ:

Май фикусът е горе вдясно на снимка- този, който е преценил, че трябва да си сложи портрета и авторството под подобен значим материал.

И БНР:

Сега, като се замислихме, може и вярно да има някаква връзка...

А ако не сте абонати на БТА, пропускате много. Брилянтните международни редактори на агенцията (може би най-добрите в страната) винаги са имали усет към дженка и усмивката с вкус:

Прилагаме тук като доказателство следното:

"Индонезиец, задължен да плати заради развод еквивалента на 10 000 евро на бившата си съпруга, й ги даде в монети, събрани в 13 платнени торби с общо тегло от 890 кг, съобщи АФП. Дви Сусиларто пристигнал в съда в централната част на о-в Ява с камионетка, на която били натоварени парите..." и т.н.

Или: 

"Изчислиха колко изпиват най-заклетите пияници във Великобритания... Най-заклетите пияници в Обединеното Кралство изпиват 68 процента от алкохола, произведен в държавата, изчислиха британски медици, цитирани от сп. "Адикшън".

И следните две заглавия:

"Жените не искат прекалено умен или прекалено красив мъж"

"Жените могат да определят дали един мъж е богат за три секунди"

По-долу не търсете общо с жените:

"В Австрия беше разрешена стрелбата по вълци с гумени куршуми"

Завършваме с две заглавия на "Дарик", които са се доказали през годините, че за жегите имат под ръка бомбастични новини в рубриката си "Любопитно":

Който на пи(ш)е, само той не греши. И който - пи(ш)е, зло не мисли!