Дълго преди Джими Бенет да постигне споразумение с Азия Ардженто да му се платят 380 хил. долара заради обвинения, че е бил сексуално насилен от нея като малолетен, той е завел дело срещу собствените си родители затова, че са си присвоили 1,5 млн. долара, които той е заработил като дете, разказва "Дейли Бийст".

Съдебният иск от 2014 г. излезе наяве отново тези дни, след като Ардженто реши да се защити срещу обвинителя си включително и с аргумента какво да очакваш от човек, който съди собствените си родители. Така Бенет трябваше да бъде дискредитиран като алчен и нелоялен. Бенет, написа Ардженто в извление до изданието, е "имал тежки финансови проблеми", когато поискал да сключат споразумението, той бил "предприел и съдебни действия срещу собственото си семейство като искал милиони за нанесени вреди".

Всъщност историята на съдебния иск рисува малко по-различна, но добре позната картина на родители, които вкарват детето си в шоубизнеса от ранна възраст, то става звезда, а те се възползват максимално. А спечелените от него пари са похарчени.

Адвокатът на Джими Бенет Уилям Кърстън призовава майка му Марта Бенет, доведения му баща Франк Пестриано и компаниите, които те притежават като ответници по делото. Като тийнейджър Джими става звезда и печели сериозни суми, а майка му обещава по думите му, че "няма да е от онези сценични майки, които вземат парите на децата си".

На 17 години той за първи път влиза в конфликт с родителите си по парични въпроси. Когато става на 18 г. твърди, че получава всичко, което е останало от двата милиона, които е спечелил за 12 години - а именно 330 хил. долара.

Бенет обвинява родителите си, че са злоупотребили с 1,5 млн. долара. По-голямата част от парите са отишли, за да се финансират бизнеса начинанията им. През 2008 г. те отварят заведение за палачинки и др. десерти Rockin’ Crepes, което не просъществува дълго. Според Бенет с част от парите му те си купуват и имение на брега на морето в Хънтингтън, което се оценява на около 1,1 млн. долара.

Какво точно е правено с парите му обаче не е ясно. Той твърди, че никога не е получавал отчети как са изразходвани те.

Къщата става ябълка на раздора през август 2014 г., когато Бенет отново влиза в конфликт с родителите си. Според него те са го изхвърлили от къщата и са го лишили от достъп до личните му притежания, които са били там. Родителите му не му дали да си вземе китара и записващи устройства на стойност 20 хил. долара, други предмети, както и кучето му Бодхи, което било оценено на 1500 долара.

В допълнение в иска си Бенет обвинява родителите си, че са го манипулирали да вложи 210 хил. долара от останалите му пари в обща сметка, свързана с Night Train, Inc, контролирана от тях компания.

Изглежда, че Джими Бенет не е обявил, че има такъв иск публично, защото до дело не се стига, той се споразумява тихо с родителите си, като не е ясно какви са клаузите на тази договорка. Подобен е подходът и в случая с Ардженто, отбелязват от "Дейли Бийст".

"Първоначално не говорих публично за историята си, защото избрах да раззреша проблема без шум с човека, който злоупотреби с мен", обясни той в скорошно изявление.