"Лудогорец" официално оповести привличането на пореден бразилец - 23-годишният нападател Жозе Брандао, известен още и като Жуниор Брандао. За трансфера му от втородивизионния "Атлетико" (Гоянензе) се заговори през миналата седмица.

Таранът е висок 184 см и тежи 84 кг. С последния си тим Брандао е изиграл 18 мача, отбелязал е 9 гола и е направил 3 асистенции тази година. По неофициална информация българският шампион ще плати 1,3 милиона евро трансферна цена, а заплатата на играча ще е 51 хиляди евро.

"Лудогорец" твърди, че се е преборил с няколко бразилски клуба за подписа на Брандао. Един от тях е "Сантос" - тимът на Пеле.

Жозе Брандао е вторият нов футболист в "Лудогорец" за последната седмица. Миналия вторник с клуба договор подписа южноафриканският дефанзивен халф Мей Махлангу, играл за последно в румънския "Динамо" (Букурещ). Двамата вече са в Разград и от вторник започват тренировки с първия тим.

Брандао и Махалангу ще бъдат представени официално пред феновете на "Лудогорец арена" в четвъртък, непосредствено преди реванша от плейофа на Лига Европа срещу "Торпедо" (Кутаиси).