Григор Димитров отпадна в първия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис - 3:6, 2:6, 5:7 срещу Стан Вавринка в мач, продължил 2,25 минути на централния корт "Артър Аш".

Първата ни ракета във втори пореден турнир от Шлема отстъпи пред швейцареца, победил го още на старта на "Уимбълдън" - с 3:1 сета.

Днес Григор загуби закономерно, тъй като в първите две части игра слабо и допусна огромен брой непредизвикани грешки, а в третата наивно и неочаквано изтърва да намали резултата. Нещо не е наред с най-добрия ни тенисист и това пролича и днес.

Откриващият сет вървеше равностойно до 4:3 в полза на Стан. Шампионът в Ню Йорк от 2016 г. проби в осмия гейм, след което дръпна в общия резултат след 6:3.

Във втората част играта на Димитров се срина съвсем. Той даде два поредни брейка, а общият брой на загубените от него геймове в серия набъбна на седем.

Чак при 0:4 Гришо успя да намали. Не успя да върне много, но поне загуби сета по-почетно - 2:6.

Последва преобразяване. В началото на третия сет хасковлията спечели при началния си удар на нула, а веднага след това пропусна четири брейкбола. Нататък Григор продължи да печели с лекота сервис геймовете си и да дава отпор на Вавринка при неговите.

И успя да го пробие за 5:3. Предстоеше да сервира за сета. Тук обаче Димитров се пропука - двойна грешка и още гафове и недобри решения помогнаха на Стан да намали, а след това и да изравни.

Швейцарецът си върна увереността и проби отново за 6:5, а бързо след това и да стигне до победата чисто. През миналата година Григор отпадна във втория кръг. А Вавринка записа осми пореден успех, като броим победната за него 2016 г. През миналия сезон той не игра в Ню Йорк.

Рано с турнира се прости и водачката в световната ранглиста при жените Симона Халеп. Румънката се провали срещу естонката Кая Канепи - 2:6, 4:6.