Ди Си тръгва по стъпките на „Марвел“ и усилено работи по разширението на комиксовата си вселена. Вместо да ни представи нови герои, компанията разчита на добре познатите персонажи, предлагайки различен, по-задълбочен поглед към вътрешния им свят и мотивация. Това поне обещава новият проект на режисьора Тод Филипс („Последният ергенски запой“, „В голямата игра“), където главният герой няма да е вършителят на доброто, а антагонистът в историята.

На фокус е поставен Жокера, за чиято роля е избран Хоакин Финикс. Проектът на Филипс ще изследва събитията, довели до изграждането на личността на злодея от филмите за Батман. Бюджетът на филма се побира в скромните 55 млн. долара, посочва „Варайъти“. Снимките ще започнат сега, през септември.

Още едно популярно лице от Холивуд – Алек Болдуин – влиза в продукцията като Томас Уейн, бащата на Батман. Джаред Лето няма да се появи в тази продукция – за сметка на това Ди Си работят с него по продължението на „Отряд самоубийци“ и още един самостоятелен проект за Жокера на Лето, който няма нищо общо с този на Финикс.

Филипс работи и по сценария на филма заедно със Скот Силвър. Ще се проследи началото на Жокера, как той става криминалният гений, познат ни от другите филми на Ди Си.

Робърт де Ниро също ще има роля в продукцията – на токшоу водещ, който има пръст в полудяването на Жокера. На екрана ще видим още Зази Бийтс (Домино в „Дедпул 2“) и стендъп комика Марк Марън.

Героят Томас Уейн, бащата на Батман – Брус Уейн, за пръв път се появява в комиксите през 1939 г. като част от историята за Батман. Той е лекар и филантроп от Готъм, убит заедно със съпругата си по време на обир. Смъртта на родителите му подтиква Брус Уейн да се превърне  в борец срещу престъпността – Батман.

Болдуин в момента очаква награда за „Еми“, номиниран за най-добър актьор в поддържаща роля за образа на Доналд Тръмп в телевизионното комедийно шоу Saturday Night Live. На големия екран може да го гледаме в „Мисията невъзможна: Разпад“ и „Черният ку-клукс-клановец“ на Спайк Лий.

"Площад Славейков"