83-годишен е водачът, който вчера навлезе в жп прелез при включена сигнализация и спуснати бариери и впоследствие бе ударен от два влака.

Това става ясно от съобщение на Апелативна прокуратура-Пловдив за разследването, което се води от старозагорските им колеги.

На 28 август 2018 г. в 17.11 часа е подаден сигнал на тел. 112 за възникнало пътнотранспортно произшествие на жп линия на прелеза на с. Михайлово, обл. Стара Загора, описват оттам случая.

Установено е, че 83-годишен водач на лек автомобил „Опел Астра“ предприел пресичане на охраняем жп прелез при работеща сигнализация и спусната автоматична прелезна бариера. Автомобилът първо е бил ударен в задната част от преминаващ бърз влак в посока към София, след което се завъртял, попаднал на съседни жп релси, където е бил ударен втори път от движещ се пътнически влак в посока Пловдив. При това положение автомобилът е излязъл от жп линията, ударил се в електрически стълб и спрял в затревена площ до релсите. Водачът е починал на място.

Двамата машинисти са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като е отчетен нулев резултат. Местопроизшествието е посетено и запазено от екипи на Второ РУ на МВР-Стара Загора, на жандармерията и на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Стара Загора.

В 17.40 часа на мястото на пътнотранспортното произшествие е пристигнал полицейски екип, като до този момент там са се намирали служители на жандармерията. Незабавно е бил уведомен прокурор от Окръжна прокуратура-Стара Загора, под чието ръководство са се извършвали следствените действия. Разследването по случая продължава, пишат от прокуратурата.

Досъдебното поризводство е за нарушаване правилата за движение, като по непредпазливост е причинена смъртта на един човек  - престъпление по чл. 343, ал. 1 буква „В“ във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК.