Актрисата Роуз Макгоуън, сподвижничка на Азия Ардженто по каузата #Metoo, излезе с дълго изявление в подкрепа на Джими Бенет. Той обвини Ардженто, че сексуално го е насилила, когато е бил на 17 години.

Според Макгоуън това, което се е случило на Бенет, когато е бил непълнолетен, не е било "честно и справедливо", съобщава Би Би Си.

Италианската актриса Ардженто, ключова фигура на движението #Metoo, призна, че е платила на някогашното дете звезда Бенет $380 000, но отрече да е имало сексуално насилие в отношенията им.

По-късно обаче се появиха есемеси, които хвърлят съмнение върху нейните твърдения.

В изявлението си Макгоуън твърди, че Ардженто е признала, че е имала сексуални отношения с Бенет в текстови съобщения, изпратени до Рейн Доув, настоящия партньор на Макгоуън.

Някои от тези съобщения, за които се смята, че са от Ардженто, бяха публикувани от TMZ заедно със снимка, на която се вижда актрисата в леглото заедно с Бенет.

    Макгоуън добавя, че през последната година е била много много близка с Ардженто заради техния "общ опит", свързан със сексуален тормоз от продуцента Харви Уанстийн.

    И двете актриси обвиниха Уайнстийн в изнасилване, продуцентът отхвърля твърденията им.

    Макгоуън добавя още и че след като разбрала за съобщенията, е решила да преосмисли отношенията си с италианската актриса.

    "Ти си ми приятелка, аз те обичам. Надявам се, че ще откриеш пътя си към рехабилитация и оздравяване", пише тя.

    И призовава: "Постъпи правилно. Бъди честна. Бъди справедлива", зове тя.

      По-рано стана ясно, че тв "Скай Италия" е отменила участието на Ардженто като член на журито в италианската версия на "X Factor"

      В скандалната сага нов момент внесоха и обвиненията на британски комик, който също отправи обвинения към Ардженто за тормоз от сексуално естество, пише италианският в. "Кориере дела сера".

      Джеф Лийч, бивш приятел на актрисата, започнал да получава от нея видеозаписи, на които тя му се показвала топлес. Ардженто му ги пращала, въпреки че знаела, че той си има годеница. Когато той казал на Ардженто да престане, тя се засегнала и казала, че праща подобни голотии на всичките си приятели и че те не намирали в това някакъв сексуален подтекст.

      Лийч каза, че е решил да разкрие този факт, защото намирал за иронично, че някой, който се оплаквал, че е бил насилен сексуално, е правел същото спрямо други хора.