Първата половина на настъпилия септември ще става за плаж, останалата ще е с мирис и хлад на есен, която иначе настъпва на 23 септември в 4 часа и 54 минути.

Очаква се леко застудяване около 4 септември и превалявания за първия учебен ден - 15 септември.

Най-високите температури ще бъдат между 28 и 33 градуса, а най-ниските - между 3 и 8 градуса. Средните месечни температури ще бъдат около нормата, която за равнините е между 18 и 21 градуса, за високите места - между 15 и 17 градуса, а за планините - между 3 и 8 градуса.

Променливо време, очакват се превалявания около 11, 15 и 18 септември, придружени с гръмотевици. Температурите постепенно ще се понижат и ще са близки до обичайните за периода.

През второто десетдневие се очаква променливо време с температури около нормата, в последните септемврийски дни има вероятност и за слани.

В края на септември температурите ще бъдат близки и по-ниски от обичайните. Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата - 30 - 50 л/кв.м, а за планинските и припланинските райони - 50 - 80 л/кв. м.

Днес и в следващите няколко дни лятото още не бърза да си отиде. Временни увеличения на облачността се очакват в следобедните часове. Само на отделни места в крайните западни райони ще превали. Ще духа слаб, в Източна България и Дунавската равнина - до умерен, вятър от изтоксевероизток. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 28 и 32 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност и само на отделни места в западните масиви ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, на 2000 метра - около 17 градуса. Атмосферното налягане ще се задържи без съществена промяна - ще е малко по-високо от средното за месеца.

В неделя ще бъде предимно слънчево. Вятърът в Източна България ще бъде от изтоксевероизток, предимно слаб. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса. В началото на следващата седмица ще се задържи предимно слънчево и все още с високи температури. Ще се усили вятърът от изток-североизток. Късно привечер в понеделник ще започне захлаждане.