През есенния сезон промените в БНТ1 продължават. Нови стари лица ще се появят в сутрешния блок на националната телевизия "Денят започва".

Сутрешният блок се завръща с обновено студио от 3 септември. Началният му час остава без промяна - 6 часа. В сутрешните часове новини ще има и от регионалните телевизионни центрове в Благоевград, Варна, Пловдив и Русе.

На екран се завръща Ели Гигова, тя ще има своя рубрика в обновения сутрешен блок на телевизията, който тръгва на 3 септември (понеделник), съобщиха от отдел "Връзки с обществеността" на медиата. Според съобщението "Животът в мрежата" ще разказва интересни истории, които предизвикват полемика в социалните мрежи или се радват на множество почитатели в онлайн пространството".

Гигова беше екранна партньорка на спортния журналист Камен Алипиев в предаването "Спортна треска", позната е и като водеща на редица спортни събития.

Тя беше за кратко водеща на сутрешен блок, но по Нова тв - тогава екранен партньор ѝ беше Витомир Саръиванов, който оглави спортната редакция на БНТ.

Новинарските емисии "По света и у нас" в сутрешните часове ще бъдат на всеки 30 минути. Ще ги представя Боряна Каменова, позната като водеща преди на "БНТ такси".

Основният водещ ще е Даниел Михайлов, който е с над 16-годишен журналистически опит в радиото и в телевизията, и от юли е в екипа на сутрешния блок. Телевизионната му кариера започва с едно от най-сериозните изпитания в ефир - водещ на новини. От 2015 г. сутрините му започват в студиото на сутрешната програма на БНТ1, а по-късно се присъединява към екипа на „По света и у нас“. През юли тази година Даниел Михайлов се върна в екипа на сутрешния блок, отбелязват от националната медия.

Спортните теми ще са за Илия Илиев. През 2013 г. става част от екипа на БНТ2, а доскоро, заедно с журналистката Тони Рапонска, беше водещ на токшоуто „Добър ден с БНТ2“, а през летните месеци водеше специалното издание, посветено на Световното първенство по футбол 2018 – „Денят започва с футбол“.

Прогнозата за времето, както и досега, ще представят Елица Димитрова и Борис Теодосиев.

"Денят започва с култура"  вероятно ще има ново име "Култура.бг". "Стани богат" се връща на екран от 10 септември. 

Запазват се предаванията "България от край до край" (автор и водещ Йордан Димитров), "Извън играта" (автор и водещ Люба Пашова), "Вяра и общество" (автор и водещ Горан Благоев), "Иде нашенската музика", "Бразди", "Открито", "Отблизо с Мира" (Мира Добрева), "Библиотеката" и др.

Междувременно стана ясно, че Георги Ангелов от "История.БГ" и "Библиотеката" е трябвало да се откаже от едното от двете предавания заради ново решение всеки водещ да е лице най-много на една продукция. Ангелов избрал да се оттегли от "Библиотеката", съобщи той във фейсбук профила си