В последния ден на трансферния прозорец в Германия "Лудогорец" продаде Върджил Мисиджан на новака в Бундеслигата "Нюрнберг". И двата клуба съобщиха за сделката, а пари и срок на контракта не се съобщават.

Крилото игра снощи срещу "Торпедо" (Кутаиси) в реванша от плейофа за групите на Лига Европа и вкара първия гол. "Орлите" и "Нюрнберг" са се разбрали преди това, както и футболистът за личните си условия.

Мисиджан беше един от най-добрите играчи на "Лудогорец", откакто клубът е на върха в родния футбол и два пъти влезе в групите на Шампионската лига. Той се присъедини към "зелените" през август 2013 г. едва на 20 г.

За пет години Вура, както го наричат, изигра 124 мача и отбеляза 24 гола във всички турнири. През миналата зима стана ясно, че Мисиджан е нападнал и ударил възрастен мъж при спор за паркиране в родината си Холандия. На 2 май медиите в "ниската земя" написаха, че Мидиджан е осъден на 4 месеца ефективна присъда и 2 месеца условно. Адвокатът му обяви, че ще обжалва.

"Лудогорец" привлече двама нови футболисти - южноафрикански халф и бразилски нападател, представени снощи преди срещата с "Торпедо".

В първия кръг на сезона в Бундеслигата "Нюрнберг" загуби с 0:1 от "Херта" като гост. Утре тимът приема "Майнц".