"Левски" спечели с 1:0 срещу "Берое" на "Герена" - пета поредна победа при треньора Славиша Стоянович, и дръпна на върха в Първа лига с три точки аванс пред втория ЦСКА-София. "Лудогорец" има осем пункта по-малко, но и мач по-малко.

Антони Белмонт вкара единствения гол в 50-ата минута с хубав удар от дъгата пред наказателното поле. "Зелено-белите" направиха два пропуска преди почивката, удариха греда. До днес те бяха непобедени.

Предстои две седмици пауза в професионалния ни футбол заради мачовете на националния тим от турнира Лига на нациите.

Началото на срещата бе за "сините", които опитаха да вкарат бърз гол. Жерсон Кабрал и Давиде Мариани обстрелваха вратата на Душан Перниш. В средата на полувремето беройци заиграха по-агресивно. 

В 22-ата минута юношата на "Левски" и отскоро национал в "А" отбора Борислав Цонев проби отляво и стреля, а стражът Мартин Полачек изби в корнер. От изпълнението му се стигна до разбъркване, а Алкан удари греда.

В 41-ата Полачек не прецени добре ситуацията и се засуети, за да не използвав ръцете си пред наказателното поле, така Бригадо измъкна топката, но не успя да уцели празната врата.

В началото на втората част "Левски" поведе и в следващите минути продължи да контролира двубоя и да показва стабилна игра. Както и преди почивката, постепенно "Берое" почна да напада повече. Опасни удари отправиха Меска, Бригадо и Цонев.

Домакините пък пропуснаха да решат всичко на контри - Серджиу Буш не взе най-добрите решения, а веднъж Иван Бандаловски изби топката пред голлинията. В края "сините" удържаха на финалния щурм на старозагорци и напълно заслужено спечелиха.