Израел нанесе ракетни удари по авиобаза недалеч от Дамаск, предаде Ройтерс, позовавайки се на информирани официални лица в сирийската столица.

Военен наблюдател от Сирийската обсерватория за човешките права заяви, че чутите мощни експлозии в нощта срещу неделя са резултат от изстреляни от Израел ракети и са нанесли големи щети. Има убити и ранени, допълва агенцията.

Ракети са ударили оръжеен склад близо до военното летище Мазех в района на Дамаск, пише вестник The Times of Israel, съобщи "Фокус". 

Сирия обаче отрече, че е имало атака. ТАСС предаде, че е имало взривове в базата, но причината за избухването все още не е съвсем ясна. Може би е станал пожар след късо съединение, довел до експлозии на боеприпаси. Базата Мазех край Дамаск е ключово съоръжение за сирийските военни и се предполага, че и в миналото е била цел на Йерусалим.

Ливанският информационен център Ал Мейадин, който е тясно свързан с шиитската групировка "Хизбула", също твърди, че експлозиите са резултат от израелски ракетни удари. Очевидци съобщават, че са видели големи взривове и споделят снимки, на които се виждат експлозии и показват ракети на противовъздушна отбрана.