Ремонтът на отсечката от пътя през Искърското дефиле край Своге започна днес. Става дума за участъка, където на 25 август загинаха 17 души в катастрофа с автобус. 

Местните граждани протестират от дни след трагедията с искане пътят да се поправи, припомняйки, че е имало множество сигнали за произшествия точно в тази му част. Те се обявяват и в защита на шофьора на автобуса от катастрофата Григор Григоров, който към момента е единственият обвинен за инцидента. 

Досега ремонтът не можеше да започне заради процесуално-следствени действия по разследването на причините за катастрофата. Беше взета и проба от асфалта, след като министърът в оставка Николай Нанков заяви, че има съмнения, че в него е вложен варовик, което е недопустимо. От изпълнителя на рехабилитацията на пътя "Трейс" излязоха с позиция, че асфалтът е "по европейски стандарти". 

Отсечката първо ще се фрезова, а след това ще се преасфалтира. В останалите участъци сдружение "Трейс Своге" вече е извършило ремонтни дейности като закърпване на дупки и ремонт на две пропадания на пътя.

От Пътната агенция уточняват още, че е направен оглед на всички пътни знаци и където е било необходимо, е премахната избуялата растителност.